Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Maand juni: aandacht voor chippen en registreren

Maand juni: aandacht voor chippen en registreren

door Jarno de Vries

Zoals ieder jaar zal het LICG ook dit jaar in juni weer aandacht schenken aan het belang van het chippen en registreren van huisdieren. Ook nu is dit belangrijk, omdat veel mensen tijdens de coronacrisis een huisdier hebben genomen. Als het goed is zijn alle honden gechipt en geregistreerd op naam van de nieuwe eigenaar, want dat is verplicht.

Voor katten is chippen en registreren niet verplicht, maar wel heel verstandig. Daarom doet het LICG dit jaar een oproep aan alle nieuwe katteneigenaren en natuurlijk ook aan alle kattenbezitters die er nog niet aan toe zijn gekomen: “Laat uw dier chippen en zorg voor een goede registratie bij één van de databanken”. Ook afgelopen jaar kreeg Stichting Amivedi weer meer dan 81.000 meldingen van vermiste en gevonden huisdieren, waarvan ruim 65.000 katten. Maar 30% van de gevonden katten kan weer met de eigenaar herenigd worden. Dit omdat er niet veel katten gechipt zijn.

Als het dier zoek raakt en gevonden wordt, kunnen dierenartsen, asielmedewerkers of mensen van de dierenambulance met een reader het nummer van de chip uitlezen. Als dit nummer juist geregistreerd staat kan contact met de eigenaar worden opgenomen. Het dier hoeft dan niet onnodig lang in een opvang te verblijven en men loopt niet het risico dat het dier bij een ander geplaatst wordt. Het chippen voorkomt veel leed voor zowel het dier als de eigenaar. Op de website www.chipjedier.nl staat meer informatie

Bron: LICG

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer