Huisdiernieuws ...
Home Blog Mag een hond asperges eten?

Mag een hond asperges eten?

door Jarno de Vries

Wie is er niet dol op, Asperges! Ook wel het witte goud genoemd en een product wat alleen verkrijgbaar is in de maanden juni en juli. Daarnaast is het ook één van de duurdere groentes die we kennen, maar dat maakt asperges niet minder populair. Het mooie aan asperges, is dat je ze op allerlei verschillende manieren kunt serveren. De meest herkenbare variant is natuurlijk met een plakje ham, een gekookt eitje en een hollandaise saus. Naast het feit dat ze ontzettend lekker zijn, vind je hond dat waarschijnlijk ook! Maar mag een hond asperges eten? Ja, dat mag! Asperges zijn niet gevaarlijk voor je hond. Wel is het goed om te weten dat jij je hond er niet te veel van voert. Wil jij exact weten wat wel of juist niet kan? Dan is het verstandig om even verder te lezen.

Inhoud

Wat zijn asperges eigenlijk voor soort groente?

Dat je hond asperges mag eten, dat is inmiddels bekend, maar wat zijn asperges nu eigenlijk? De vraag mag een hond asperges eten is inmiddels beantwoord. De vraag wat asperges zijn is weer een andere. Asperges zijn in principe de jonge scheuten van een aspergeplant. Asperges kennen we in verschillende varianten. Zo kennen we witte asperges, groene asperges en ook paarse asperges. De witte en groene variant komen het meest voor en daarmee dus ook het meest populair. Wel is het goed te weten dat ook paarse asperges niet gevaarlijk zijn voor je hond.

Hoe groeien asperges?

Als we gaan kijken naar hoe asperges groeien, dan is het bijzonder om te zien dat de witte asperges eigenlijk helemaal geen zonlicht zien. Dit is dan ook tevens de reden waarom ze wit zijn. Wanneer we het hebben over asperges, dan spreken we doorgaans over de witte variant. In tegenstelling tot bijvoorbeeld andijvie wat wel boven de grond goeit. Deze wordt het meest gegeten en staat daarmee dus ook met stipt op plek één als populairste asperge soort. Een hond mag dus ook witte asperges eten. Kijkend naar de landen om ons heen, geldt dat daar de groene asperges met name ontzettend populair zijn.

Welke voedingswaarde kent een asperge?

Dag een hond asperges mag eten, dat is natuurlijk ontzettend fijn! Zo kan je hond ook mee eten met de pot wanneer je dit normaliter ook doet. Wel is het natuurlijk prettig te weten welke voedingswaarde er allemaal in asperges zitten, alvorens je het aan je hond geeft. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van alle vitamines en mineralen.

  • Vitamine A
  • Vitamine B6
  • Vitamine B12
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • IJzer
  • Magnesium
  • Natrium
  • Kalium

Gaat het fout, dan is het raadzaam om het volgende te doen

Ondanks het feit dat je hond asperges mag eten, kan het natuurlijk om waar voor reden dan ook altijd fout gaan. Het kan heel goed zijn dat de asperges bijvoorbeeld niet goed zijn geschild, waardoor het kan dat je hond zich misschien verslikt. Ondanks het feit dat je hond asperges mag eten, schuilt er dus altijd een gevaar. Zorg er daarom goed voor, dat jij je hond nooit zonder dat je hem in de gaten houdt iets te eten geeft wat hij anders niet krijgt. Je kunt beter de asperges wat beter schillen, zodat je dan maar wat minder overhoudt, maar er wel zeker van bent dat je hond het veilig kan eten.

Zijn asperges gevaarlijk voor je hond?

Asperges zitten boordevol allerlei vitamines en mineralen. Niet voor niets is het voor zowel mensen, als honden een ontzettende goede bron van vitamines. Veel honden vinden het zelfs ontzettend lekker om regelmatig met de pot mee te eten, dus ook asperges. Asperges zijn absoluut niet gevaarlijk voor je hond. Wel is het belangrijk dat je ze goed ontdoet van de schil en ook lang genoeg kookt. Ook doe je er verstandig aan om ze in stukjes te snijden, zodat je hond ze veilig op kan eten. Overigens is het niet alleen een stuk veiliger, maar ook beter voor de vertering in de maag van je hond.

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten.

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Inhoud

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer