Huisdiernieuws ...
Home Blog Mag een hond Bleekselderij eten?

Mag een hond Bleekselderij eten?

door Jarno de Vries

Als we het hebben over bleekselderij, dan denken we natuurlijk direct aan de italiaanse keuken. Hier wordt bleekselderij namelijk ontzettend veel toegepast. Alleen als wanneer we kijken naar een echte tomatensoep, dan is één van de eerste ingrediënten die wordt toegevoegd bleekselderij. Waar wij als mensen prima bleekselderij mogen eten, kan dit voor een hond wellicht net iets anders zijn. De vraag mag een hond bleekselderij is daarom dus ook een vraag die veel wordt gesteld. Bleekselderij is niet schadelijk voor honden, maar of je hond hier gek op is, dan is natuurlijk een ander verhaal! Je weet nu in ieder geval het antwoord op de vraag; ‘mag een hond bleekselderij’. Wil jij meer weten over bleekselderij voor je hond, lees dan snel verder!

Inhoud

Wat voor soort groente is bleekselderij?

Bleekselderij heeft allerlei verschillende namen. Zo wordt net naast bleekselderij, ook gewoon ‘selderij’ genoemd, maar wordt ook vaak de benaming ‘selderie’ gebruikt. Kortom, je kunt er alle kanten mee op, maar wat is het exact? Bleekselderij is een plant die z’n afkomst vindt bij de schermbloemen. Als we gaan kijken naar deze schermbloemen, dan zien we al vrij snel dat je ze terug kunt vinden op de ‘rode’ lijst met planten. Dit wil zeggen dat ze erg zeldzaam zijn en ook de aanwezigheid in het wild de laatste jaren flink is gereduceerd. Kortom, best een speciale plant dus! Bleekselderij groeit het liefst langs de kust, bij voorkeur op een brakke grond die erg vochtig is. Ook langs sloten vind je daarom met enige regelmaat bleekselderij.

Welke voedingswaarden heeft selderij?

Een hond mag bleekselderij eten, maar welke voedingsstoffen bevat het eigenlijk allemaal?

 • Vitamine A
 • Vitamine B
 • Vitamine B6
 • Vitamine B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Calcium
 • IJzer
 • Magnesium
 • Kalium
 • Natrium
 • Vet
 • Cholesterol

Stel het gaat toch fout, wat doe je dan?

Het antwoord op de vraag, mag een hond bleekselderij eten is ja. Toch kan het altijd voorkomen dat je hond om wat voor reden dan ook iets eet wat hij eigenlijk niet mag hebben of dat je hond zich verslikt in een te groot stuk. Bij asperges heb je bijvoorbeeld te maken met een harde schil. Bij bleekselderij is dat gelukkig een stukje anders. Uiteraard kan het ook hier fout gaan, maar wanneer je het goed schoonmaakt met water en ook in stukjes snijdt, dan kan het eten van bleekselderij voor je hond eigenlijk geen gevaar vormen. Zorg er wel voor, dat wanneer je twijfelt, je een dierenarts raadpleegt.

Is bleekselderij gevaarlijk voor je hond?

Je hond mag bleekselderij eten, dus in de basis vormt het geen enkel gevaar. Echter is het wel zo, dat de kern relatief hard kan zijn. Zorg er daarom dus voor, dat wanneer jij je hond selderij te eten geeft, je de kern verwijderd en het goed in stukken snijdt. Je wilt natuurlijk niet dat je hond iets overkomt. Vertrouw je het niet, dan is het altijd verstandig om er gedurende het eten bij te blijven staan. Mocht er dan toch iets niet goed gaan, dan kun je snel ingrijpen.

Wil je meer weten over andere producten die je hond wel of niet mag eten? Kijk dan hier voor de ultieme lijst met wat jouw hond wel en niet mag eten.

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer