Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Meer steunaanvragen voor Nederlandse dierenvoedselbanken

Meer steunaanvragen voor Nederlandse dierenvoedselbanken

door Jarno de Vries

Nederlandse dierenvoedselbanken merken sinds de uitbraak van de coronacrisis een stijging van 30% aan steunaanvragen. Naar schatting hebben dit jaar meer dan 200.000 baasjes hulp nodig bij het bekostigen van voeding voor de hond of kat.

Uit cijfers van het Armoedefonds uit 2020 blijkt dat er dit jaar 584.000 huishoudens in armoede leven, waarvan ruim een derde een huishouden met een hond of kat, of beide. “Dat betekent dat er in theorie meer dan 200.000 baasjes zijn die hulp kunnen gebruiken bij hun boodschappen”, aldus Ivo Klink van IJsvogel Retail waartoe Pets Place behoort.

#vrolijkkerstbeest

De marktleider op het gebied van dierenspeciaalzaken start daarom in december een inzamelingsactie voor vijf dierenvoedselbanken verspreid over het land. Pets Place moedigt met de actie alle baasjes in Nederland aan om een kerstfoto te delen van hun huisdier op social media met de hashtag #vrolijkkerstbeest.

Wij gaan voor elke ingestuurde foto een kilo hondenvoer en een kilo kattenvoer doneren”, vertelt Klink. Medio januari zal het opgehaalde voer worden verdeeld over dierenvoedselbanken in Noord-Brabant, Zeeland, Gelderland, Groningen en Noord-Holland.

Donatieboxen

De dierenspeciaalzaak blijft zich ook na december inzetten voor dierenvoedselbanken. Sinds augustus van dit jaar staat in elk van de 175 vestigingen van Pets Place een donatiebox waarin klanten iets extra’s kunnen doneren zoals voer, snacks of speeltjes. Het goede doel waarvoor wordt ingezameld verschilt per locatie en varieert tussen de lokale dierenvoedselbank, het asiel of de dierenambulance.

Bron: IJsvogel retail

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer