Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Niet-besmettelijk Coronavirus ontdekt bij kat in Dierenkliniek Blijdorp

Niet-besmettelijk Coronavirus ontdekt bij kat in Dierenkliniek Blijdorp

door Jarno de Vries
Coronavirus bij katten

Bij Dierenkliniek Blijdorp in Rotterdam is onlangs een poes overleden aan een gemuteerd Coronavirus: FIP (feline infectieuze peritonitis). Het gemuteerde virus is niet besmettelijk voor mensen, maar enkel overdraagbaar van kat naar kat. Voor meer informatie over het Coronavirus, verwijzen we je naar de volgende pagina.

Dierenkliniek Blijdorp deelt dit opmerkelijke bericht via social media, maar meldt daarbij direct dat het virus NIET besmettelijk is voor mensen. Coronavirussen komen regelmatig voor bij verschillende diersoorten en zorgen vaak voor een infectie van de bovenste luchtwegen of het maag-darmkanaal. Bij mensen is het een van de meest voorkomende oorzaken van verkoudheid. De afgelopen weken is het nieuwe coronavirus afkomstig uit China dagelijks in het nieuws. Ook dit virus is afkomstig uit de dierenwereld, maar wijkt af van alles wat we kenden.

Al geruime tijd had de dierenkliniek geen katten gezien die door het gemuteerd virus besmet waren. Deze kat kwam binnen met klachten zoals hoesten en geen eetlust, later kreeg de kat een dikke buik door het vocht. Met regelmaat komen Coronavirussen voor bij katten en veroorzaken vaak diarree. In een enkel geval ontwikkeld dit zich tot FIP, waaraan bijna alle katten overlijden.

Bron: Dierenkliniek Blijdorp

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer