Home Nieuws Pets Place biedt eConsult aan voor huisdiereigenaren

Pets Place biedt eConsult aan voor huisdiereigenaren

door Jarno de Vries
Pets Place

Pets Place biedt huisdiereigenaren vanaf vandaag een laagdrempelige service om te videobellen met hun dierenartsen van Vets Place. Met het eConsult voor huisdieren speelt Pets Place in op de sterk groeiende vraag van huisdierbezitters naar alternatieven voor een dierenartsbezoek.

“Baasjes schrikken vaak terug voor de kosten van de dierenarts en proberen een bezoek daarom zo veel mogelijk te vermijden”, aldus Chris Eerens van Vets Place, de dierenkliniek van Pets Place.

Maatregelen voor Corona virus

In eerste instantie was de online service bedacht voor mensen voor wie het lastig is om met hun huisdier naar de kliniek te komen. “Denk bijvoorbeeld aan mensen met een klein budget, drukke agenda en die ver van de dierenarts wonen, maar ook aan dierenartsstress bij het dier”, aldus Eerens. “Nu we door de aangekondigde coronamaatregelen fysiek contact zo veel mogelijk moeten mijden, is er een belangrijke nieuwe reden bij gekomen om voor een online consult te kiezen boven een fysieke afspraak bij een dierenkliniek.”

eConsult voor vragen en adviezen

Dierenarts Nicole Lavrijssen van Vets Place Tilburg heeft inmiddels haar eerste eConsult erop zitten: “Het was eventjes wennen maar het ging eigenlijk erg goed. Een mevrouw uit Rotterdam maakte zich zorgen over de kale plekken van haar kat. Ik kon haar nu vanuit Tilburg advies geven over natuurlijke middelen die hier tegen kunnen helpen. Voor spoedeisende hulp en lichamelijk onderzoek moet je natuurlijk altijd naar de kliniek komen. Maar voor kleinere vragen en adviezen zoals van deze mevrouw kun je nu dus ook online bij ons terecht.”

Verzekering

Van alle honden en katten in Nederland is nog geen 4% verzekerd, blijkt uit cijfers van dierenverzekeraar Pet Plan. Videobellen met de dierenarts is dan ook bedoeld als een laagdrempelige dienst. Zo kost een consult van 10 minuten 15 euro. Het consult is via de website van Vets Place te boeken. Eerens legt uit: “Via de website kun je eenvoudig een tijdslot kiezen en reserveren. Zodra je hebt betaald komt de reservering binnen bij de dierenarts. Op het gekozen tijdstip log je dan in en ben je meteen in contact met de arts.”

Bron: Pets Place

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer