Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Pets Place breidt verder uit

Pets Place breidt verder uit

door Jarno de Vries
pets place

Komende jaren wil Pets Place het aantal filialen fors uitbreiden. “We willen van 175 naar 220 tot 240 winkels“, zegt ceo Ard Malenstein, van IJsvogel Retail.

Het zal een flinke uitdaging zijn, maar we zien bij opening van een nieuwe winkel dat het direct goed loopt”, aldus Malenstein. In het westen en noorden van het land is nog voldoende ruimte. Ook worden de Pets Place winkels vergroot en uitbreiding van services zoals een trim- en wassalon, en een dierenarts. Een onderdeel van de ‘Pets Place nieuwe stijl’ zijn de inpandige Vets Place-dierenklinieken. In Oosterhout werd begin deze maand de negende kliniek geopend.

Vets Place Oosterhout

De winkel in Oosterhout is met 2300 vierkante meter de grootste dierenspeciaalzaak in Nederland. “Daarom is dit een uitstekende locatie om de negende kliniek te openen”, aldus Chris Eerens, operationeel manager van Vets Place.

Afgelopen jaren zijn de diensten van ‘dierenartsen op de winkelvloer’ sterk uitgebreid. De klinieken in Tilburg, Heerlen en Arnhem zijn al volgens de nieuwste formule verbouwd en uitgerust met onder meer geavanceerde röntgen- en echoapparaten.

Het aantal vestigingen met dierenklinieken wordt komende jaren verder uitgebouwd. De verwachting is dat van de 175 dierenwinkels zeker 70 dierenklinieken worden gebouwd. Waarschijnlijk wordt eind van het jaar de tiende Vets Place kliniek geopend worden.

Pets Place België

Op termijn wil Pets Place ook in België winkels openen. Dit vooral in steden met meer dan 40 duizend inwoners. Sinds vorig jaar heeft Pets Place al een webshop voor België. Als België een succes wordt, gaat de Pets Place zich ook richten op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

Al sinds 2 jaar konden Belgische huisdierenbaasjes de producten van Pets Place kopen op bol.com. “Sinds deze samenwerking zijn onze totale online verkopen met factor negen toegenomen”, aldus Malenstein. “Ongeveer15% van deze groei is te danken aan de verkoop aan dierenliefhebbers uit België.”

Coronacrisis

Door de coronacrisis ziet Pets Place de verkopen flink groeien. Malenstein verwacht een omzet van 250 miljoen euro, tegen 180 miljoen een jaar eerder. Voor de coronacrisis werd er de eerste maanden al met 12% geplust.

Bron: De Telegraaf/ Dibevo

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer