Huisdiernieuws ...
Home Nieuws PetsYmotion Deurne bestaat 25 jaar

PetsYmotion Deurne bestaat 25 jaar

door Jarno de Vries
PetsYmotion

Anja en Hans Steegs uit Deurne hebben 25 jaar een dierenwinkel. Afgelopen juni vierden ze hun 25-jarig bestaan. Op de dag dat we 25 jaar bestonden was het precies hetzelfde weer als toen we de winkel openden”, vertelt Anja. “Stralende blauwe lucht, zonnetje aan de hemel en heerlijk warm. Alleen was er toen geen corona”.

Anja en Hans Steegs

Hans haalde zijn middenstandsdiploma en volgde daarna de mbo-opleiding dierenverzorging. Zijn vrouw Anja deed later dezelfde opleiding als thuisstudie. De liefde voor dieren zit er bij beiden van jongs af aan in.

Jubileumfeest

Anja en haar man Hans hebben even getwijfeld of ze het jubileumfeest wilden laten doorgaan, maar Anja was vastbesloten. “Ik wilde het echt ontzettend graag precies op de dag dat we 25 jaar geleden open gingen. We hebben wel wat dingen moeten annuleren. De demonstraties hebben we gecanceld.

25 jaar petsymotion

Ook had ik kleine gebakjes besteld met een foto erop, maar omdat we het geen goed idee vonden als mensen een gebakje van een schaal moesten pakken, hebben we gekozen voor ingepakte bonbons. Maar dat mocht de pret niet drukken: ons 25-jarig jubileum was gigantisch. Op 26 juni gingen we om 8.45 uur open en toen stonden de mensen al voor de deur. Allemaal op veilige afstand van elkaar en dat hielden ze beide dagen goed vol. We werden gefeliciteerd met een elleboogje en de sfeer was geweldig.”

Mijlpalen

Vanaf de start loopt de dierenspeciaalzaak als een trein. Er komen klanten uit de verre omtrek, zoals Eindhoven en Boxmeer. Na vijf jaar was er versterking nodig en kwam medewerker John van Hout erbij. In 2011 werd de winkel uitgeroepen tot ‘Dierenspeciaalzaak van het jaar’ en in 2015 veroverde het paar de tweede prijs in diezelfde wedstrijd. Andere mijlpalen waren de verbouwing tien jaar geleden – het winkeloppervlak verdubbelde – en de verzelfstandiging in 2015. “We zijn toen gaan uitbreiden met cadeau-artikelen en woonaccessoires”, vertelt Anja Steegs. Er komt ook een webshop aan. “Wij kunnen zo nog jaren vooruit.”

Bron: Eindhovens Dagblad, Dibevo

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer