Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Politiehond Bumper terug op social media

Politiehond Bumper terug op social media

door Jarno de Vries
Bumper de politiehond

Politiehond Bumper maakt zijn comeback op social media. Dat heeft zijn begeleider Stephan gisteravond bekendgemaakt in het radioprogramma Langs de Lijn en Omstreken. De plannen om hem fulltime op te leiden tot politiehond zijn voorlopig van de baan.

Met bijna 50.000 volgers op Instagram en 102.000 op Facebook is Bumper een ware internetsensatie. Twee jaar lang hield hij Nederland online op de hoogte van zijn avonturen bij de politie. In 2018 won de hond zelfs de prijs voor beste dier op social media!

Te onrustige beet

Tot de politie vorig jaar bekendmaakte dat Bumper ermee zou stoppen. Hij zou zich voortaan fulltime focussen op zijn trainingen om politiehond te worden. Maar dit is van de baan en Bumper maakt zijn comeback op social media.

Hoewel hij geslaagd is voor z’n eerste politie-examen, bleek hij niet de allerbeste politiehond te zijn. “Zijn beet is onrustig“, vertelt z’n begeleider Stephan van de politie.

Dat houdt in dat zijn kaken te veel op en neer gaan als hij een verdachte bijt, waardoor hij meer schade aanbrengt dan de bedoeling is. “We hebben dat geprobeerd eruit te trainen, en voor een deel is dat ook gelukt, maar het is niet helemaal geworden zoals we het graag hadden gezien.”

Social media

Daarom zal Bumper zich in de toekomst weer focussen op zijn PR-werk voor de politie. De hond zal weer op dezelfde manier zichtbaar zijn als de afgelopen jaren en vooral positief nieuws brengen.

Of hij in de toekomst ook nog werkzaam zal zijn als politiehond, is nog niet bekend. “Bumper is niet mislukt. Hij voldoet in principe gewoon aan de criteria, maar in Rotterdam stellen we hoge eisen”, aldus Stephan.

Bron: BN De Stem

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer