Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Royal Canin wil koolstofneutraal tegen 2025

Royal Canin wil koolstofneutraal tegen 2025

door Jarno de Vries
royal canin

Het merk Royal Canin®, een wereldwijde expert in voeding voor huisdieren, heeft zich ertoe verbonden om tegen 2025 gecertificeerd koolstofneutraal te zijn en wil tegen 2022 zijn eerste koolstofneutrale productlijn op de markt brengen.

Deze ambitie is het gevolg van het feit dat moederbedrijf Mars Inc. aankondigde dat het streeft naar een netto nuluitstoot van broeikasgassen in haar volledige waardeketen tegen 2050. Royal Canin, het grootste merk van Mars, erkent de belangrijke rol die bedrijven spelen in de ondersteuning van het Akkoord van Parijs om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5°. Daarom wil het merk koolstofneutraliteit bereiken door prioriteit te geven aan zinvolle acties om de koolstofvoetafdruk van zijn volledige waardeketen te verkleinen en door te investeren in gecertificeerde koolstofkredieten.


Als experts in katten- en hondenvoeding hebben wij ons de afgelopen vijftig jaar laten leiden door de wetenschap. Het zijn door de wetenschap gestuurde initiatieven en doortastende acties – en niet alleen ambitie – die ons zullen helpen onze klimaatdoelstelling voor 2025 te halen. Wij geloven dat het aangaan van deze gedurfde koolstofneutrale verbintenis andere bedrijven zal inspireren en mobiliseren tot nieuwe en impactvolle ideeën, acties en resultaten”, verduidelijkt Loic Moutault, CEO van Royal Canin.

Bron: Royal Canin

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer