Home Nieuws Socialiseren van je pup tijdens de coronacrisis

Socialiseren van je pup tijdens de coronacrisis

door Jarno de Vries
puppy

Wanneer je net een pup in huis hebt gekregen, ben je vol goede moed begonnen met de socialisatie. De uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen maken het echter lastiger om uw pup goed te socialiseren. Hoe kun je hiermee het beste omgaan?

Dagelijks leven

Socialisatie legt de basis voor een stabiele hond die gemakkelijk met allerlei prikkels in onze drukke maatschappij kan omgaan. Ons dagelijkse leven ziet er echter op dit moment anders uit dan normaal door de coronacrisis. Daardoor is het moeilijk om de dingen op te zoeken waar de hond aan moet wennen. En hoe hij ermee moet omgaan.

Socialiseren

Een slecht gesocialiseerde hond kan echter voor de rest van zijn leven allerlei angsten ontwikkelen. Denk hierbij aan situaties en prikkels die hij niet kent (zoals kinderen, vreemde mensen, geluiden, enzovoorts). Dat is vervelend voor zowel de hond en eigenaar. Het is daarom van groot belang om extra aandacht te geven aan de socialisatie.

In dit artikel van diergeneeskunde Utrecht worden uitgebreide tips gegeven hoe u uw pup zo goed mogelijk kunt socialiseren.

Bron: diergeneeskunde

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer