Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Stevige groei van huisdieren in 2020

Stevige groei van huisdieren in 2020

door Jarno de Vries

De European Pet Food Federation (FEDIAF) heeft haar jaarlijkse overzicht gepubliceerd van de huisdierenpopulatie en de huisdierensector in Europa. Dat betekent een spervuur aan cijfers, maar duidelijk is dat de sector aan alle kanten groeit.

Maar liefst 88 miljoen huishoudens (38%) houden één of meer huisdieren. In 2020 groeide de diervoedingsindustrie met 2,8%. Er werd 8,5 miljard ton voer verkocht, goed voor 21,8 miljard euro.

De markt voor dierbenodigdheden en diensten voor huisdieren maakte ook een flinke groei door. Huisdiereigenaren gaven 21,2 miljard uit aan diensten en producten, 1,5 miljard meer dan het voorgaande jaar en een stijging van 7,6%. Uitgesplitst komt dat neer op 9,2 miljard aan dierbenodigdheden en 12 miljoen aan diensten.

Het rapport met alle cijfers is te downloaden via de website van FEDIAF

Onderzoek uitgevoerd tijdens de pandemie heeft aangetoond dat huisdieren nadelige psychologische effecten van de lockdowns en sociale beperkingen hebben verlicht”, zegt Raquel Izquierdo de Santiago, secretaris-generaal van FEDIAF. “74% van de huisdierbezitters gelooft dat hun dier heeft bijgedragen aan hun geestelijke gezondheid, en 86,5% was het ermee eens dat hun dieren emotionele steun hadden verleend.”

Bron: Fediaf

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer