Home Nieuws Tijssen neemt Via Organica over

Tijssen neemt Via Organica over

door Jarno de Vries

Tijssen Goed voor Dieren neemt het biologische merk Via Organica over van Voerwaarts. Tijssen voert zelf al het biomerk Bivo en versterkt met deze overname haar positie in het biologische segment voor hobbydieren. 

Consumenten die met kippen starten, willen dit goed en bewust doen en kiezen vaker voor biologisch voer. We zien dan ook een sterke groei in de afzet van biologisch hobbyvoer en de overname van Via Organica past heel goed binnen ons bedrijf. We kunnen alle voeders in eigen huis produceren en verpakken. Bovendien vormt het assortiment een meerwaarde voor onze klanten in de branche”, aldus Paul-Peter Tijssen, mededirecteur van Tijssen Goed voor Dieren.

Vacature

Door de uitbreiding van de biologische activiteiten bij Tijssen Goed voor Dieren ontstaat er binnen de organisatie een vacature voor een productmanager. Tijssen verwacht met haar leidende positie in biologisch hobbyvoer veel interesse van nutritionisten voor deze nieuwe functie.

Voerwaarts

Voerwaarts is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met circulaire diervoeders. Dat zijn voeders die volledig zijn gemaakt van reststromen en retourstromen van humane voeding. Voerwaarts krijgt door het afstoten van de bio activiteiten de ruimte om zich naast het reguliere hobbyvoer beter te focussen op circulair voer.

Hoewel het nog in de kinderschoenen staat en het nutritioneel een hele puzzel is, is het dankbaar om bij te dragen in het opruimen van de voedselverspilling en volledig voer te maken dat een extreem lage CO2 foodprint heeft”, zegt August Offenberg, medeoprichter van Voerwaarts.

Voerwaarts BV is een voerfabrikant die zich richt op nichemarkten voor diervoeders waaronder hobbydiervoeders, voer voor jonge biggen en circulaire voeders. De meeste producten gaan als private labels naar de afnemers; dierenspeciaalzaken, retailorganisaties en veehouderijbedrijven.

Tijssen Goed voor Dieren

Tijssen Goed voor Dieren is een producent van diervoeders. Tijssen brengt verschillende hoogwaardige eigen merken op de markt en is bovendien distributeur van diverse A-merken.

Producten worden geleverd aan vooral dierenspeciaalzaken, tuincentra en aanverwante bedrijven. Alle muesli en graan- en zadenmengsels voor kippen, duiven, vogels, knaagdieren, runderen, varkens en paarden worden in eigen fabriek geproduceerd en zijn leverbaar in alle soorten verpakkingen. Naast voeding biedt Tijssen een grote diversiteit aan verzorgingsproducten en accessoires voor huisdieren zoals riemen, halsbanden en manden.

Bron: Tijssen Goed voor Dieren

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer