Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Top 10 langst levende hondenrassen

Top 10 langst levende hondenrassen

door Jarno de Vries

Hieronder de top 10 met de langst levende hondenrassen.

1. Chihuahua

Chihuahua

De chihuahua is een van de langst levende hondenrassen ter wereld, met een gemiddelde levensduur van 15-20 jaar. Met deze kleine schoothonden zul je lange tijd prachtige avonturen beleven. De langst levende Chihuahua die ooit is geregistreerd, stierf op de leeftijd van 20 jaar.

2. Yorkshire Terrier

Yorkshire terrier

Yorkshire Terriers leven gemiddeld 17 tot 20 jaar. De Yorkshire is een zeer geliefd hondenras.

3. Dwergkeeshond

Dwergkeeshond

De gemiddelde levensverwachting van deze schattige, pluizige, kleine honden is 12-16 jaar. Het zijn prachtige honden, waarvan je vele jaren plezier hebt.

4. Teckel

Teckel

Met een levensduur van 12-15 jaar zijn deze levendige karakters een ander langlevend ras. Officieel werd een Teckel met de naam Chanel 21 jaar oud.

5. Toy Poedel

Toy poedel

Een van de beste hondenrassen, Toy Poedels leven langer met een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar. De oudste levende Toy Poedel was Seamus, die tot 20 jaar oud werd. Dit ras is slim en gemakkelijk te trainen.

6. Maltezer

Maltezer

Een ander populair klein hondenras, de Maltezer, heeft een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar. Deze honden zijn een oud ras dat afkomstig is van het mediterrane eiland Malta. Deze honden hebben zeer weinig haaruitval.

7. Lhasa Apso

Lhasa apso

Een ander veel voorkomend klein ras is de Lhasa Apso. Dit zijn prachtige honden die wel 12-15 jaar oud worden. In de oudheid hielpen deze honden om de boeddhistische tempels in de gaten te houden.

8. Mopshond

Mopshond

Een van de meest populaire hondenrassen die er zijn: de Mopshond. Deze honden hebben een gemiddelde levensduur van 12-15 jaar en hun persoonlijkheid gaat hun leven lang mee. Het is een oud Chinees hondenras die door de jaren heen hun populariteit hebben behouden.

9. Beagle

Beagle hond
Beagle

Deze honden worden beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen. Dit vanwege hun volgzaam karakter en actieve levensstijl. Dit hondenras leeft ongeveer 12-15 jaar. De langst levende Beagle genaamd Butch overleed in 2003 op een verbazingwekkende 28-jarige leeftijd.

10. Dwergschnauzer

Dwergschnauzer

Dit stoer hondenras is erg goed te trainen en worden 12-15 jaar oud.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer