Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Uitbreiding voor Petfish

Uitbreiding voor Petfish

door Jarno de Vries

De Urker fabrikant Petsfish realiseert een nieuwe fabriek met een oppervlakte van 1500 vierkante meter. De huidige locatie, eveneens gevestigd op Urk, heeft een oppervlakte van 300 vierkante meter.

Het bedrijf levert gedroogde vissnacks voor honden en katten in binnen- buitenland. Het grootste afzetgebied bevindt zich in Nederland, maar de fabrikant ziet dat er steeds meer vraag naar de vissnacks komt uit met name Europa en Noord-Amerika.  

Petfood

Acht jaar geleden startte Petsfish met gedroogde vis, een weg die volgens eigenaar Gert Bakker met de nodige hobbels gepaard ging. “Maar met geloof in ons product en het oog op kwaliteit zijn we steeds bekender geworden. Vis is in het voederaanbod voor gezelschapsdieren anno 2021 bijna niet meer weg te denken”, vertelt Bakker.

Verse vis

Op de nieuwe fabriekslocatie kan naar verwachting 20 ton vis per week worden verwerkt. De vis die in de snacks wordt verwerkt is afkomstig van eigen bodem. De vis wordt ingekocht op de Urker afslag en is gevangen door schepen van Urk. “Door de korte aanvoerlijnen wordt de vis vers geproduceerd tot hoogwaardige vissnacks voor hond en kat”, aldus Bakker.   

Het nieuwe fabriekspand wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.    

Bron: Petfoodmagazine

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer