Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Verschrikkelijke beelden bij Undercover Nederland

Verschrikkelijke beelden bij Undercover Nederland

door Jarno de Vries
Undercover Nederland

In het televisieprogramma Undercover Nederland van journalist Alberto Stegeman werden donderdagavond misstanden met een aantal hondenverenigingen blootgelegd.

De vertoonde beelden vertoonden geweld tijdens de training van enkele verenigingen aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (K.N.P.V.) Er was onder andere te zien dat een stroombalk werd gebruikt bij het africhten van honden die mogelijk worden verkocht als politiehond.

Trainen met respect

Het hoofdbestuur van de K.N.P.V. laat weten te willen benadrukken dat deze beelden absoluut niet representatief zijn voor het trainingsmoraal. Momenteel zijn er zo een 350 aangesloten verenigingen, waar met respect voor de hond moet worden getraind.

Sancties & Schorsing

Naar aanleiding van de uitgezonden beelden heeft de K.N.P.V sancties opgelegd aan de betreffende verenigen en de leden van die verenigingen. Gevolg daarvan is dat de erkenning van een aantal verenigingen zijn ingetrokken, ook zijn enkele leden met onmiddellijke ingang geschorst en is de procedure tot ontzetting uit het lidmaatschap gestart.

De politie gaat bekijken of er sprake is van dierenleed tijdens trainingen van politiehonden. Bij eventuele strafbare feiten zal de politie actie ondernemen, zo zegt de politie in een reactie op de uitzending.

Schokkende beelden

Volgens de politie zijn de beelden schokkend hoe sommige africhters met de honden omgaan. Als uit de beelden herleidbaar wordt om welke africhters het gaat, dan zal de politie hier geen zaken meer mee doen.

Certificaat

De particulieren van wie de politie pups koopt, richten deze honden af met een programma. Dit programma is in principe geschikt voor een toekomstige politiehond. Aan het einde van dit programma krijgt de hond een certificaat ‘politiehond van de K.N.P.V.’. Dit certificaat is in het verleden zo genoemd en dat leidt tot verwarring. Dat komt omdat het hier een certificaat betreft van een particuliere vereniging. En niet zoals de naam doet vermoeden een certificaat van de politie. Dit is ongewenst, vandaar dat de politie in gesprek is met het hoofdbestuur van de K.N.P.V. Momenteel wordt er onderzocht hoe dit juridisch is te veranderen.

Bron: Talpa

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer