Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Door Coronacrisis veel vraag naar adoptiehonden

Door Coronacrisis veel vraag naar adoptiehonden

door Jarno de Vries

Organisaties die in ons land een baasje zoeken voor honden uit Oost- en Zuid-Europa zien de laatste weken een groeiende belangstelling voor de dieren zij aanbieden.

Teckel pup

In deze tijd van sociale afstand lijken meer mensen behoefte te hebben aan gezelschap van een huisdier. De opvangplekken kunnen en willen niet inspelen op deze toenemende vraag. “Veel mensen zitten nu thuis, de kinderen vervelen zich en dan lijkt een hond opeens de oplossing”, verteld Antoinet van der Stelt van stichting Strelende Handen uit Dussen. 

chihuahua

Er is echter ook een leven na de coronatijd. Ik wil graag weten hoe dat eruitziet bij de mensen die interesse tonen in een hondje. Anders zit het beestje over een paar weken wellicht dagenlang alleen thuis.”

Maatregelen coronacrisis

Bovendien heeft Van der Stelt momenteel weinig honden in huis waarvoor ze een nieuwe plek zoekt. Vorige week werd er slechts één hondje van Roemenië naar Dussen gebracht. Dit omdat er een speciale ontheffing voor nodig is en er de nodige maatregelen moeten worden genomen.

Janny Kroon van Poor Animal in Prinsenbeek haalt haar adoptiehonden voornamelijk uit Portugal en Bulgarije. “Normaal gesproken rijden we eens in de zes weken naar Portugal om daar hondjes te halen. Voorlopig is hier geen sprake van. Ook komen er nu geen honden uit Bulgarije.”

kind met hond

Broodfokkers

Ze vreest gouden tijden voor de broodfokkers. “Erkende fokkers vragen zo’n zeshonderd euro voor een hondje. Deze hondjes zul je over een jaar niet zo snel in het asiel terugvinden. Ik vrees echter dat goedkopere hondjes wel gedumpt gaan worden. Dit zodra iedereen weer naar school en aan het werk gaat“, aldus Janny Kroon.

Kies je dan uiteindelijk toch voor een hond dan kun je in deze link de verschillende tips lezen voor het kopen van een hond.

Bron: BN De Stem

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer