Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Stijging online verkoop aan huisdieren tijdens coronacrisis

Stijging online verkoop aan huisdieren tijdens coronacrisis

door Jarno de Vries
De Huisdiersuper

Door de coronacrisis zien veel online winkels in de huisdierenbranche het aantal bestellingen flink toenemen. Waar de online groei in de branche vanaf 2016 tot en met 2019 ongeveer 20% bedroeg, is het aantal bestellingen en bestedingen vanaf maart verdubbeld, althans de Huisdiersuper.

Volgens de online dierenspeciaalzaak is vanaf het moment van de intelligente lockdown in maart, de run op vooral voeding toegenomen. Later volgden de kippenhokken en konijnenhokken. Steeds vaker wordt er premiumvoeding verkocht. Ook schaffen mensen ontspanningsproducten aan om stress bij hun huisdier te verlagen.

Vraag naar huisdieren verdubbeld

Het aantal mensen dat een huisdier zoekt is bijna verdubbeld. Mensen zijn meer thuis en gaan op zoek naar gezelschap. Vooral de vraag naar katten en honden is gestegen.

Dit is volgens de Huisdiersuper een positieve ontwikkeling. Huisdieren krijgen meer leefruimte en betere voeding. Het afsluiten van een huisdierverzekering en tijdig naar de dierenarts gaan komt het welzijn van huisdieren alleen maar ten goede.

Keerzijde

We moeten er opletten dat we onze huisdieren niet teveel humaniseren. De behoeften voor een dier zijn heel anders dan voor een mens, dit moeten we altijd in gedachten houden”, aldus De Huisdiersuper.

Bron: De Huisdiersuper

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer