Home Nieuws Wellopet start afslankprogramma voor honden

Wellopet start afslankprogramma voor honden

door Jarno de Vries

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongeveer 50% van de honden kampt met overgewicht of obesitas. Hun baasjes weten soms wel dat hun viervoeter wat kilo’s teveel meesleurt, maar zoeken, vinden of krijgen hiervoor onvoldoende hulp. Dit heeft een nadelige invloed op de levenswijze van de hond.

Vermageringsplan

WelloPet, het innovatief Pet Health Centre met vestigingen in Merelbeke en Lochristi, wil daarom inzetten op een wetenschappelijk onderbouwd vermageringsprogramma. In samenwerking met Universiteit Gent, Hogeschool VIVES en de Arteveldehogeschool starten ze een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van overgewicht bij huisdieren. Door middel van ondermeer het slim inzetten van activity trackers, werken ze een vermageringsplan op maat uit. 

Activity tracker & app

Rudy Lefèvre, gedelegeerd bestuurder van WelloPet legt uit: “Het is de bedoeling om met behulp van een Animo – een Fitbit-achtige activity tracker & -app voor honden – honden met overgewicht gedurende een periode van heel nabij te gaan opvolgen en het bewegen te stimuleren als onderdeel van het vermageringsprogramma. Voldoende bewegen en een evenwichtige voeding zijn ook bij honden essentieel bij het streven naar een gezond gewicht. Een optimaal gewicht is een niet te onderschatten factor voor succes bij preventieve geneeskunde. En dat gezonde gewicht is cruciaal om een hond gezond te houden.” 

Vanaf januari 2021 start Wellopet in samenwerking met UGent dit unieke onderzoeksproject.

Bron: Wellopet

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer