Huisdiernieuws ...
Home Eten & Drinken Duurzame en milieuvriendelijke opties voor huisdiervoeding

Duurzame en milieuvriendelijke opties voor huisdiervoeding

door Jarno de Vries

Je huisdier is je beste maatje, hier moet je goed voor zorgen. Je wilt dat jouw huisdier namelijk een lang en gezond leven heeft om samen met jou leuke dingen te doen. Een gezond leven voor je huisdier betekent genoeg bewegen, dus lekker lang wandelen. Ook moet je huisdier goed eten. Net zoals voor mensen is een gezond dieet een van de belangrijkste onderdelen van een gezond leven. Je wilt huisdiervoeding met gezonde en natuurlijke ingrediënten, zo krijgt jouw vriendje het beste van het beste. Bij Welkoop vind je een enorm assortiment aan dierenvoeding, waar gegarandeerd iets tussen zit waar jouw huisdier lekker van kan genieten.

Waar moet je op letten bij het zoeken naar duurzame huisdiervoeding?

Dus je denkt: ik ga voor duurzame huisdiervoeding, Maar waar begin je dan? Als je naar de dierenwinkel gaat wordt je overspoeld met opties. Het kan dan nogal lastig zijn om te zien welke voeding nou duurzaam is en welke niet. Geen zorgen, met deze tips wordt het een makkie. Het eerste waar je naar kunt kijken is keurmerken. Deze keurmerken geven bijvoorbeeld aan dat het hondenvoer dat je op het oog hebt enkel met biologische ingrediënten is gemaakt of dat er enkel Beter Leven vlees in verwerkt zit. Veel huisdiervoeding bestaat grotendeels uit vlees, dit is natuurlijk ook niet heel erg duurzaam. Je zou kunnen overwegen om je huisdier op een dieet te zetten met minder vlees. Dit is stukken beter voor het milieu, maar je moet wel kijken hoe je huisdier hierop reageert. Een ander puntje om op te letten is de verpakking van de voeding. Hier wordt heel vaak gekozen voor een plastic verpakking, terwijl dit natuurlijk heel slecht is voor het milieu. Kies beter voor een papieren zak en bewaar je voeding in een herbruikbare container zodat het lang vers blijft.

Niet alleen gezond voor je huisdier, maar ook voor de wereld

Natuurlijk is jouw huisdier het allerbelangrijkste, maar je wilt ook voeding die goed is voor het milieu. Door vaker te kiezen voor duurzaam draag jij je steentje bij aan het beschermen van het milieu, want waar moeten jullie anders gaan wandelen als het niet in de prachtige, schone natuur is? Door te kiezen voor duurzame en milieuvriendelijke huisdiervoeding help jij de natuur te beschermen tegen verdere vervuiling. Naast voeding zijn er nog veel andere manieren waarop je duurzaam kan kiezen voor je huisdier. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands spullen of speelgoed dat gemaakt is van gerecyclede materialen.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer