Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Edgard & Cooper lanceert plantaardige voeding

Edgard & Cooper lanceert plantaardige voeding

door Jarno de Vries

Diervoedingsmerk Edgard & Cooper lanceert 100% plantaardige voeding voor honden in twee varianten. De brokken bevatten alleen plantaardige ingrediënten en zijn vleesvrij.

Honden functioneren volgens de fabrikant ontzettend goed op een plantaardig dieet of op een combinatie van plantaardig en vleesrecepten. De nieuwe variant hondenvoeding zorgt volgens Edgard & Cooper bovendien voor 43% minder CO2 uitstoot ten opzichte van de vleesbrokken. De plantaardige brokken zijn verkrijgbaar in de smaken ‘Wortel en Courgette’ en ‘Rode biet en Pompoen’.

Eetpatroon met voldoende voedingsstoffen

Honden kunnen van een flexibel eetpatroon genieten, bestaande uit vlees – en vegetarische maaltijden. Natuurlijk hebben honden, net zoals mensen, wel behoefte aan specifieke voedingsstoffen om zich goed te voelen en gezond te blijven.

Deze voedingsstoffen kunnen volgens Edgard & Cooper echter ook perfect van plantaardige voeding komen, waardoor een hond 100% vegetarisch kan eten. Erwten, aardappelen en rijst leveren bijvoorbeeld de nodige eiwitten en aminozuren, de verse groenten zorgen voor makkelijk verteerbare koolhydraten en energie. Het aanwezige fruit in de brokken (appel-peer-blauwe bessen-vlierbloesem), geeft de nodige vitaminen. De plantaardige brokken zijn desgewenst ook goed te combineren met de favoriete vleesrecepten van de viervoeter.

CO2-reductie

De productie van huisdiervoeding is wereldwijd verantwoordelijk voor 106 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar. De plantaardige brokken van Edgard & Cooper produceren naar eigen zeggen 43% minder CO2 dan deze met vlees.

Verpakking

Ook in de verpakking kiest Edgard & Cooper resoluut voor de meest milieuvriendelijke aanpak. Het is het eerste Europese merk waarvan de verpakking is gemaakt van recyclebare papieren zakken. Hiermee spaarden Edgard & Cooper tot nu toe al meer dan 9.929.502 plastic zakken uit. Tegen 2025 wil het bedrijf volledig CO2-neutraal zijn.

Bron: Edgard & Cooper

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer